Thieme Schipper - Just a breath away - Gospel uit de Lage Landen


Wegens extreme drukte bij onze bezorgdienst door de Corona crisis kunnen we helaas niets garanderen qua levertijd.
Onze oprechte excuses voor dit (tijdelijk) ongemak.

Just a breath away

Just a breath away

Thieme Schipper

[ artiestinformatie ]
CD | THIEMEMUSIC | 9789090265957
februari 2012 | Uit voorraad leverbaar

Genre(s)
pop - jazz

€14,99
Verder winkelenBestel product

Omschrijving

Thieme Schipper is een jonge muzikant die al een tijdje in de Christelijke muziek als voornamelijk saxofonist en ook als fluitist is te horen (o.a.  bij Elisa Krijgsman en Gerald Troost) .

Hij studeerde cum laude af aan het ArtEZ conservatorium voor de opleiding 'Jazz' te Enschede en heeft in 2011 een studiereis gemaakt naar Los Angeles om zich te laten inspireren en onderwijzen door saxofonisten als Eric Marienthal (Chick Corea), Bob Reynolds (John Mayer) en Justo Almario (Koinonia), waarmee hij ook onder begeleiding van bekende Amerikaanse jazz musici heeft samengespeeld.

Eenmaal terug van zijn reis en aangemoedigd door zijn vrienden heeft hij het plan opgevat om een eigen CD op te gaan nemen, samen met zijn vrienden Nico Eijlers (drums), Aron de Lijster (bas) en Jozua Dieleman (toetsen).

Thieme is een saxofonist die graag eigen arrangementen en liedjes maakt in de stijl van smoothjazz (pop met jazzinvloeden). 'Met mijn muziek wil ik iets van de liefde van God communiceren, hetzij door middel van instrumentale klanken (ritme, melodie en/of harmonie) of juist door de tekst van een gezongen lied', aldus Thieme.

De titel van de CD komt van het gedicht 'Just a breath away' dat geschreven werd door de Amerikaanse dichteres Marilyn Ferguson. Dit gedichte raakte en inspireerde Thieme om het als lyrics te gebruiken in een meeslepende ballad, een duet, gezongen door  Sharon Kips en Leon Patty. Ook is in dit nummer een prachtig strijkers arrangement te horen van Frank van Essen en hoort u het warme snarenspel van Elisa Krijgsman, die overigens ook op vele tracks van de CD meespeelt.Geluidsfragmenten


Gerelateerd


Just a breath awayAls de liefde overwintAndere foto'sDe Bergrede tekst+partituurDe BergredeIk zag vissenChoicesGood MedicineAlles is voor ULuxe box incl 6 CD'sBe still my soulTimelessHoor me!De liefde nog het meestOnmisbaar