Jenni Dufoort - Light - Gospel uit de Lage Landen


Let op! In verband met wijziging in onze distributie is een deel van ons assortiment tijdelijk niet via deze webwinkel leverbaar.

Onze excuses voor het ongemak.

Light

Light

Jenni Dufoort


CD | NEEMA DISTR | NM9844
september 2017

Genre(s)
praise&worship

In verband met de verhuizing tijdelijk niet leverbaar
Verder winkelen

Omschrijving

Jenni Dufoorts achtergrond is minstens zo veelkleurig als haar muziek. Ze groeide op in de Amerikaanse staat Washington en verhuisde later naar Georgië, om daar te werken en studeren. Tijdens dit avontuur ontmoette ze haar latere (Belgische) echtgenoot, waarna het echtpaar in Nederland terecht kwam. Het klinkt als een groot avontuur, maar achter de schermen worstelde Jenni met onzekerheid.

Voor haar debuut Light werkte de gereedschapskist van producer Rene de Vries (Brown Feather Sparrow, Minco Eggersman, Schrijvers voor Gerechtigheid) bevrijdend. Met sampling en andere toevoegingen aan de liedjes ontstond een stijl die Jenni Dufoort geheel de hare kan noemen. En in dat proces leerde ze om in haar muziek licht te laten schijnen op de dingen die zelden in de schijnwerpers staan. Jenni zingt als singer songwriter over onderwerpen als jaloezie en een negatief zelfbeeld terwijl de hoop doorklinkt van een geloof in een betere realiteit. ‘Ik noem altijd drie componenten daarbij’, aldus Jenni: ‘waarheid, transparantie en transformatie. Ik hoop dat mensen met deze muziek vrijheid vinden van dat wat ze tegenhoudt; of het nu onzekerheid of beklemmende religie is. Ik hoop dat mensen het leven en God in een ander licht gaan zien hierdoor.’Geluidsfragmenten


Gerelateerd


DichtbijGod van levenKerst bij JokeTussen vrees en veiligheid