Pols & CTB, Wim - I believe - Gospel uit de Lage Landen


Wegens extreme drukte bij onze bezorgdienst door de Corona crisis kunnen we helaas niets garanderen qua levertijd.
Onze oprechte excuses voor dit (tijdelijk) ongemak.

I believe

I believe

Pols & CTB, Wim


Nieuw / CD | JQZ MUZIEK | LV200554
augustus 2019 | Uit voorraad leverbaar

Genre(s)
country

€14,95
Verder winkelenBestel product

Omschrijving

Een uitdaging, dat was het opnemen van de nieuwe CD ‘I believe’ van de Country Trail Band. Die bevat namelijk 20 songs die bijna allemaal grote internationale pophits waren. Het had geen zin ze proberen zo goed mogelijk te imiteren. Daarvoor zijn de originele versies gewoon te uniek. Daarom heeft de Country Trail Band met elk van die nummers iets bijzonders gedaan: een ander ritme, een ander arrangement of het gebruik van andere instrumenten. Overigens zonder de herkenbaarheid aan te tasten. Ze zijn gespeeld en gezongen met respect voor deze parels van de muziekhistorie.
‘I believe’ bevat songs die soms een duidelijke Bijbelse inhoud hebben, al heeft het grote publiek dat lang niet altijd herkend. Wie weet bijvoorbeeld dat de tekst van de Byrds hit ‘Turn, turn, turn’ letterlijk is genomen uit het Bijbelboek Prediker? En wie weet dat de Boney M kraker ‘By the rivers of Babylon’ gaat over de ballingschap van het Joodse volk in Babylonië en teksten uit de Psalmen bevat.

Andere liedjes met een directe link naar de Bijbel zijn ‘Go like Elijah’ van Chi Coltrane en ‘Coat of many colors’ van Dolly Parton. Bassist Hans Steeds en pianist Kees Steeds zijn grote fans van gospel pionier Andrae Crouch. Twee van zijn klassiekers ‘Soon and very soon’ en ‘Jesus is the anwer’ ontbreken dan ook niet. Een lied in dezelfde sfeer is ‘Oh happy day’, bekend van de Edwin Hawkins Singers. ‘People get ready’ van Curtis Mayfield is ook een herkenbare gospelsong die een hit werd.I believeParelsLive at Halden prisonThe Christmas GiftRoad to SalvationStraight into the heartAll the way homeDwars door de stormWonderbaar