De Oden van Salomo - De Oden van Salomo - Gospel uit de Lage Landen


Wegens extreme drukte bij onze bezorgdienst door de Corona crisis kunnen we helaas niets garanderen qua levertijd.
Onze oprechte excuses voor dit (tijdelijk) ongemak.

De Oden van Salomo

De Oden van Salomo

De Oden van Salomo


CD | SVMUSIC | LV200441
februari 2014 | Uit voorraad leverbaar

Genre(s)
pop

€15,00
Verder winkelenBestel product

Omschrijving

Bijna niemand kent ze: de Oden van Salomo. Ook al is het de oudste verzameling christelijke liederen en gebeden die bewaard is gebleven (80-120 na Christus). Misschien zijn ze zo onbekend omdat ze pas in 1909 ontdekt werden. Of omdat ze zijn overgeleverd in het Syrisch, een vorm van het Aramees - de taal die Jezus en Zijn leerlingen spraken, maar tegenwoordig weinig aandacht krijgt. Want na de verwoesting van de Joodse tempel in Jeruzalem, in 70 na Christus, werd het Grieks de belangrijkste taal van het christendom. Daarmee ging de rijke geloofsbeleving van de Aramese christenen verloren voor de meeste mensen.

En dat is een groot gemis! De Aramese christenen zongen meeslepende feestliederen, over de Messias die hen opzoekt in hun uitzichtloze situatie en die hun de weg baant naar het paradijs. In bloemrijke taal en in krachtige beelden beschreven ze hun diepe liefde voor hun Redder.

Eind 2011 kwam saxofonist Sjoerd Visser in aanraking met deze Oden, die onlangs waren vertaald naar het Nederlands door Dr. Gie Vleugels (hoogleraar aan de faculteit Leuven). Sjoerd werd door Richard Hakvoort, waarvan het boekwerk kwam, het idee gegeven om de Oden van muziek te voorzien en zo ontstond een zeer inspirerende zoektocht!

Met een groep tekstdichters, van o.a. Psalmen voor Nu, ging Sjoerd aan de slag om de Oden op een zo fris mogelijke manier te vertalen naar hedendaags Nederlands en naar muziek die het hart van de Oden raakt. Oktober 2013 is dan ook de CD uitgekomen met daarop 10 Oden die op inspirerende wijze tot leven zijn gekomen.

Laat je meeslepen door de prachtige poëzie en beleef de levende liefde van de Aramese christenen voor de Messias in de Oden van Salomo!Geluidsfragmenten


Gerelateerd


Goed terechtHoor me!De Oden van SalomoAndere foto'sDe Bergrede tekst+partituurDe BergredeIk zag vissenChoicesAlles is voor ULuxe box incl 6 CD'sTimelessDe liefde nog het meestOnmisbaarGive me JesusEen Grote Familie (vinyl)Heilig vuur