Ars Musica - Messiah - Gospel uit de Lage Landen


Wegens extreme drukte bij onze bezorgdienst door de Corona crisis kunnen we helaas niets garanderen qua levertijd.
Onze oprechte excuses voor dit (tijdelijk) ongemak.

Messiah

Messiah

Ars Musica


DVD | EO | 9789082572025
februari 2017

Genre(s)
klassiek

Niet meer leverbaar
Verder winkelen

Omschrijving

De Messiah van Händel vertelt het verhaal van het leven van Jezus, in drie delen. Het begint met de voorzegging van Jezus’ geboorte. Het volk, dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien. Het eerste deel van de Messiah wordt afgesloten met de geboorte van Christus. We gaan van donker naar licht. Het tweede deel begint met het lijden en sterven van Jezus en eindigt met de Hemelvaart. Opnieuw van donker naar licht. Het laatste deel is in dramatisch opzicht eveneens een deel dat van donker naar licht gaat: de mens heeft dood gebracht in de wereld, maar God heeft die overwonnen. Met een magistraal Amen wordt de compositie besloten.

De Messiah wordt uitgevoerd door Ars Musica en heeft als doel om deze beweging van licht naar donker, zoals Händel dat in zijn muziek verwoordde, ook in beeld te laten zien. We hopen dat u met deze uitvoering dichter bij het verhaal van Jezus komt. 

Een Woord dat licht brengt in de duisternis.TimelessVia crucisImpressions of a PilgrimageStilteSterk in UGod's coloring bookJoyNigun