Herademen met de psalmen

Ronald Koops

Al eeuwenlang biedt het Bijbelboek Psalmen vertroosting en hoop. De psalmen helpen ons om onze liefde en dankbaarheid naar God te uiten. Tegelijkertijd mag de rauwe werkelijkheid van wanhoop en verdriet er ook zijn.

Op de cd ‘Herademen met de Psalmen’ heeft Ronald Koops een aantal intense psalmen of psalmgedeelten uit de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) letterlijk op muziek gezet en er nieuwe liederen van gemaakt met woorden van troost, hoop en verwachting om te luisteren, te zingen en te herademen.

Dat maakt deze cd tot een zeer diverse en bezielde cd met woorden van lofprijzing (Psalm 117), berouw en schuld (Psalm 51), hoop (Psalm 121), liefde (Psalm 116), aanbidding (Psalm 136), geborgenheid (Psalm 139) en andere psalmen.

Op deze cd wordt Ronald (piano en zang) bijgestaan door professionele muzikanten als Luca Genta (fluit, cello), Elise Mannah (zang), Peter van Essen (viool), een projectkoor, een projectkinderkoor en Ben van Essen (gitaar, percussie en productie). Dit alles maakt de cd ‘Herademen met de Psalmen’  tot een verdiepende cd met bezielende muziek met woorden die rechtstreeks uit de Bijbel komen.

De cd wordt samen met het gelijknamige boek van Mirjam van der Vegt gepresenteerd tijdens de stiltetour ‘Herademen met de Psalmen’ in maart/april 2015.

Liedlijst cd ‘Herademen met de Psalmen’

  1. 1.     Lied van aanbidding (Psalm 136)
  2. 2.     Lied van Gods grootheid (Psalm 19)
  3. 3.     Lied van hoop (Psalm 121)
  4. 4.     Lied van berouw (Psalm 51)
  5. 5.     Lied van verdriet (Psalm 13)
  6. 6.     Lied van liefde (Psalm 116)
  7. 7.     Lied van geborgenheid (Psalm 139)
  8. 8.     Lied van lofprijzing (Psalm 117)
  9. 9.     Lied van overgave (Psalm 62)

10. Lied van verstilling (Instrumentaal)

 

Over Ronald Koops

Ronald Koops geeft onderwijs over lofprijzing en aanbidding in de (traditionele) kerk. Hij coacht diverse muziekteams, zingt/speelt/spreekt regelmatig in kerken en op congressen en schreef het boek ‘Een kerk vol aanbidding!’.

Het is zijn droom dat traditionele kerken groeien in lofprijzing en aanbidding en dat hedendaagse muziek in alle volheid gebruikt wordt, in verbinding met de traditie. Ook wil hij via zijn muziek iets van Gods liefde en vrede doorgeven in een jachtige en haastige maatschappij, dat doet hij onder meer door middel van de Stiltetour, samen met trainer en auteur Mirjam van der Vegt.

Ronald is bij een breed publiek geliefd om zijn ingetogen vertolkingen van bekende psalmen, gezangen en opwekkingsliederen op de piano. Hij maakte diverse instrumentale piano-cd’s zoals Key of Eternity, Verlangen en Waardig is het Lam, waarbij vooral de rust en stilte benadrukt wordt. Meer informatie en boekingen: www.ronaldkoops.nl

Hier krijg je alvast een luister-voorproefje van deze hele mooie CD:

https://soundcloud.com/ronald-koops/herademen-met-de-psalmen-116

 

CD is leverbaar in de eerste week van maart!

Medium: CD

Uitgever: ECOVATA INKOOP

Artikelnummer: EGP289

Barcode: 9789491839412

Genre: praise&worship,koor

adviesprijs:

€ 14,50

U kunt dit product bestellen via:

Of de (Chr.) boek- en muziekwinkels.

Direct contact met Ecovata:

Een initiatief van:

Ecovata