Wonderbaar Licht vanuit de psalmen

Wolff,Wouters,de Wit e.a.

‘Hoe kan het dat David, Asaf en de onbekende dichters zo ontzettend eerlijk en wanhopig vertrouwend naar God waren? Zelfs in hun angst en schreeuwende verlangen naar God waren zij zeker van Zijn aanwezigheid. Ze wisten dat God hen antwoord zou geven, ze zagen uit naar alles wat hen tegemoet kwam. Of het nou vreugde, wanhoop of zelfs de eeuwige dood was. In Gods wonderbaar licht waren zij zeker van wat komen zou, van de oneindige liefde van God. Ze waren zeker van Zijn rechtvaardige oordeel en Zijn vaderlijke ontferming. Ze konden zien en proeven dat God goed is en wij worden door hen geroepen dat ook te doen. In Zijn wonderbaar licht is er geen bestaan meer voor onrust, verdriet, wantrouwen en angst. Bij Hem zullen we veilig zijn en in Hem zullen we vrij zijn!’

Deze zinsnede uit het voorwoord van ‘Wonderbaar Licht’ laat zien dat de 19-jarige Myrthe de Wolff niet zomaar een verzameling liedjes op CD heeft gezet. Twee jaar lang heeft ze zich verdiept in de diepere laag van de psalmen, om daar vervolgens haar eigen woorden voor te vinden (‘niet om de psalmen te ‘verbeteren’, want ik ben er zeker van dat niemand dat kan, maar om de psalmen op mijn eigen leven te betrekken’). Op het album staat een vijftiental liederen, waarbij Myrthe de Nederlandse en Engelse taal afwisselt. Ze is in het hele proces begeleid door pianist Arjan Wouters, die ook de arrangementen voor zijn rekening neemt.

Uiteindelijk werd in de kerkzaal van de Broedergemeente Zeist het album opgenomen. Een grote kerkgalm ontbreekt, waardoor Myrthe haar liederen in een hele intieme setting weet over te brengen, die qua sfeer wel iets aan de ingetogen liederen van Sela doet denken. Ze wordt daarbij muzikaal vergezeld door Arjan Wouters (piano), Marjolein de Wit (fluit), Martijn Buijnsters (gitaar), Laura Van Der Stoep (viool), Csaba Erdős (cello), Sylvia Maessen (contrabas) en Jaap Klootwijk (percussie). Bovendien is er een koortje samengesteld met Laura Struik-Verkamman, Arjanne Bouwman, Petra Vos-van Den Brink, Erika de With, Lenneke Den Oudsten, Frank Emens, Arjan Wouters, Jaco van Houselt en Richard van Doezelaar. Deze laatste is bovendien in een duet met Myrthe te horen in ‘He Saved (Psalm 116).

Medium: CD

Uitgever: STH DISTR

Artikelnummer: 1418152

Barcode: 8716114181529

Genre: gewijd

adviesprijs:

€ 14,90

U kunt dit product bestellen via:

Of de (Chr.) boek- en muziekwinkels.

Direct contact met Ecovata:

Een initiatief van:

Ecovata